Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
639
0
02-14-2022, 04:12

Антикорсуд замінив судді-хабарнику штраф двома роками тюрми

Антикорсуд замінив судді-хабарнику штраф двома роками тюрми
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурора і призначила більш суворе покарання екссудді Ковельського райсуду Волинської області Олегу Василюку.

Про це інформує «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 9 лютого.

У 2017 році суддя Василюк заочно розглянув адміністративну справу про дрібне хуліганство — чоловік п’яним нецензурно лаявся в спортзалі школи, безпричинно чіплявся до вчителя, намагався влаштувати бійку. Не викликаючи порушника, суддя визнав його винним і призначив 60 годин громадських робіт. Потім суддя подзвонив громадянину Щуру, повідомив рішення і запросив його до себе в кабінет.

При зустрічі суддя розповів, як через ухилення від виконання судового рішення можна уникнути громадських робіт та замінити їх на штраф, пообіцяв зробити таку заміну, що в подальшому і сталося.

Під час оперативно-розшукових заходів зафіксовано, що суддя Василюк запропонував також за винагороду вплинути на колегу-суддю в іншій аналогічній справі, щоб порушнику призначили мінімальний штраф.

Згодом у в приміщенні поруч зі службовим кабінетом суддя отримав 3800 гривень і був викритий.

Василюк не заперечував, що взяв гроші, але переконував, що мав сплатити за Щура штраф, а не вплинути на іншого суддю.



Однак суд вважає, що така версія спростовується доказами, серед яких протокол аудіо,- відеоконтролю. Так, у розмові з заявником суддя говорить: «Ну давайте десь через два дні…..під’їдьте….я з ним переговорю, якщо погодиться….» .

Читайте також: У Тернополі чоловік відкусив матері палець та погрожував розправою поліцейським

Під час наступної зустрічі Василюк розповідає: «Переговорив із суддею, там получився штраф мінімальний, але щось йому треба помогти…..».
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив