Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
303
0
04-20-2022, 06:24

На Луганщині затримали агента фсб рф

На Луганщині затримали агента фсб рф
У Луганській області співробітники СБУ затримали агента фсб рф, якого ворожа спецслужба «закинула» до України за тиждень до початку війни для збирання розвідувальної інформації у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Громадянин України був завербований російською спецслужбою під час відбування покарання у колонії на території рф. У середині лютого він був направлений до України із завданням легалізуватись у місті Сєвєродонецьк та доповісти про готовність виконувати завдання кураторів.

Після початку збройного вторгнення рф до України агент збирав та передавав співробітнику фсб рф відомості про місця розташування позицій підрозділів ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України на території Сєвєродонецька та Лисичанська, а також корегував артилерійський вогонь противника по цих містах.

За свою «роботу» він отримував від спецслужби країни-агресора грошову винагороду.

Під час затримання в агента вилучено засоби зв’язку з голосовими повідомленнями, перепискою в месенджерах, які доказують його розвідувально-підривну діяльність на шкоду державній безпеці України.



​Наразі вирішується питання щодо реєстрації стосовно правопорушника кримінального провадження за статтею 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Після повідомлення про підозру у вчиненні злочину йому буде обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Читайте також: На Київщині 17-річний юнак підірвався на розстяжці

​ Санкція статті передбачає покарання — до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.



Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив