Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
256
0
06-29-2022, 07:23

Дві групи ухилянтів та їх переправників затримали на Закарпатті

Так, прикордонний наряд відділу «Яблунівка», під час патрулювання українсько-румунської ділянки кордону, затримав двох військовозобов’язаних мешканців Донеччини, які намагались незаконно потрапити до Румунії.

Оперативники загону в ході перевірки встановили й особу переправника, який власним автомобілем довіз їх до кордону. За свої послуги чоловік, який також є уродженцем Донецької області, мав отримати по 1500 євро з кожного свого «клієнта». Спільно зі співробітниками Нацполіції прикордонники 36-річного переправника затримали. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Ще одну групу ухилянтів, разом з їхнім переправником, затримав прикордонний наряд відділення «Великий Бичків». У ході перевірки оперативної інформації про можливу спробу незаконного перетину кордону, охоронці держрубежу на околиці населеного пункту Великий Бичків зупинили авто «LADA Kalina», водій якої віз трьох чоловіків призовного віку.

Під час перевірки документів у водія, троє його пасажирів спробували втекти, проте їх затримали. Усі вони мали намір незаконно перетнути кордон, аби уникнути призову за мобілізацією.



На правопорушників складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, справу скеровано до суду.

Читайте також: У Києві викрили псевдоволонтера

Щодо виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією» та ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», прикордонники направили повідомлення до Рахівського відділення Нацполіції, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Мукачівського прикордонного загону.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив