Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
206
0
07-12-2022, 01:49

На Житомирщині організована група вирощувала коноплі у промислових масштабах

На Житомирщині організована група вирощувала коноплі у промислових масштабах
За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, організатору та дев’ятьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру, відповідно, у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, посіві та вирощуванні конопель, а також в організації та утриманні місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів, вчинених у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

Слідство встановило, що злочинну групу, яка займалася незаконним посівом, вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичної речовини у серпні минулого року створив 35-річний житель Луганщини, залучивши сімох чоловіків, віком від 45 до 28 років та двоє жінок, 25 і 26 років. Декілька наркоділків мали родинні зв’язки: батько, донька, племінник.

Для облаштування своєрідної фабрики з вирощування конопель організатор орендував майновий комплекс недіючого комбінату, розташованого у промисловій зоні одного з міст Житомирщини. У двох складських приміщеннях налагодив повний виробничий цикл: вентиляційну систему, опалення, освітлення, посів, полив рослин – аж до виготовлення готової «продукції» - канабісу. Одночасно вирощували понад 3 тис. рослин коноплі. Працювали на плантаціях вночі, дотримуючись конспірації. Там же, на території комплексу, й проживали.

Під час проведеного 26.02.2022 обшуку вилучено понад сотню кілограмів особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу, обладнання, автомобіль, мобільні телефони тощо. Вартість вилученої наркосировини на чорному ринку може сягати до 70 млн грн.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави.



З метою збереження речових доказів та забезпечення подальшої конфіскації накладено арешт на орендовані приміщення, два автомобілі, мотоцикл, приватні будинки, які належать організатору та двом підозрюваним.

Читайте також: Вночі поблизу міста Чоп виявили труп чоловіка

Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління СБУ в області, проводить Головне управління Нацполіції в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив