Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
94
0
07-26-2022, 09:13

На Полтавщині двох громадян перевіряють на співпрацю з ворогом

На причетність до співпраці з ворогом перевіряють двох громадян.

«У зв’язку з необхідністю усунення ризиків та захисту населення від ворожих зазіхань, правоохоронці забезпечують систематичний моніторинг дотримання обмежень воєнного стану, контролюють міграційні процеси, а також здійснюють заходи щодо виявлення можливих пособників ворога та осіб, причетних до діяльності російських диверсійних груп, — йдеться у повідомленні.

Закликаємо громадян відповідально ставитися до вимушених обмежень воєнного часу, суворо дотримуватися встановлених правил, чітко виконувати вказівки військових та поліцейських, які виконують покладені на них службові обов’язки, та оперативно інформувати правоохоронні органи про підозрілих осіб».



Нагадаємо, у березні цього року в Україні ввели кримінальну відповідальність за колабораційну діяльність — ст. 111-1 ККУ. Залежно від тяжкості кримінального правопорушення стаття передбачає різні види покарань: від 170 тисяч гривень штрафу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років до позбавлення волі строком до 15 років або довічного позбавлення волі.

Читайте також: Побили і пограбували тернопільського пенсіонера

Як додатковий вид покарання може застосовуватися конфіскація майна.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив