Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
193
0
08-2-2022, 10:58

Чиновника київського БТІ судитимуть за мільйонні збитки

Чиновника київського БТІ судитимуть за мільйонні збитки
Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила обвинувальний акт щодо заступника начальника - голови тендерного комітету Комунального підприємства Київське міське бюро технічної інвентаризації за звинуваченням у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Зазначається, що у 2020 році за результатами тендерної процедури між КП Київське міське бюро технічної інвентаризації та ПП Лабораторія Інформаційних Технологій було укладено договір про закупівлю послуг з обробки даних, що полягала у створенні електронної бази даних технічної документації на об'єкти нерухомого майна м. Києва. Вартість договору становила 30 млн гривень.

"Виробник робіт привласнив майже третину виділених коштів шляхом необґрунтованого завищення витрат на оплату праці та нарахувань на заробітну плату. Збитки міського бюджету в сумі майже 10 млн гривень документально підтверджені проведеною судово-економічною експертизою", - зазначили у прокуратурі.



Привласнені кошти надалі були незаконно перераховані виконавцем робіт на рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання за послуги, які фактично ними не надавалися. Це сталося внаслідок службової недбалості з боку заступника начальника - голови тендерного комітету КП Київське міське бюро технічної інвентаризації.

Читайте також: У Дніпрі підлітків на човні занесло на середину річки

За клопотанням окружної прокуратури підозрюваного усунено з посади.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив