Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
416
1
08-17-2022, 05:08

Шахраї за допомогою ОLX крадуть банківські дані українців

Шахраї за допомогою ОLX крадуть банківські дані українців
В Україні шахраї знаходять оголошення про продаж товарів на OLX, після надсилають повідомлення, в якому пропонують продавцю отримати оплату онлайн.

Згодом зловмисники надсилають посилання на фішинговий сайт, який нагадує оригінальний сайт OLX. Як тільки продавець вводить дані своєї картки, шахраї відразу ж знімають із неї всі кошти.

Про один із таких випадків у профільному форумі Мінфін розповів клієнт ПриватБанку. Шахраї вкрали у нього 40 тис. грн. "Дізналися дані моєї кредитної картки ПриватБанку, поки я її блокував і додзвонювався до банку з приводу блокування платіжної операції, вони зняли 40 000 грн. Звернення до банку щодо повернення коштів ніякого результату не дало", – написав клієнт банку.

У самому "Приваті" додали: розслідування випадків шахрайства, а також розшук та затримання злодіїв, згідно із законодавством, перебувають поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк зі свого боку завжди готовий сприяти цьому необхідним чином.



"Правоохоронні органи можуть отримати за оформленим відповідно до чинного законодавства запитом всю необхідну інформацію", – зазначили у банку. Однак повернути клієнту гроші вони не можуть.

Як працює схема:

Українцям, які щось продають на OLX, надсилають посилання на шкідливі сайти. Як тільки жертва обману відкриває сайт, їй одразу пропонують ввести дані своєї картки.

Читайте також: У Чопі копи ліквідували домашню нарколабораторію

Після введення реквізитів шахраї використовують дані для того, щоб переказати кошти на власну картку, купівлю товарів або кібергаманець. У результаті українець за одну операцію може втратити всі свої кошти, зокрема й кредитні.
Коментарi:
Cерж
Странная статья. У Привата подтверждение по СМС работает, тем более для крупных сумм и обязательно если платеж с нового устройства. Походу клиент пытался перехитрить банк.
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив