Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
206
0
08-19-2022, 22:39

фсб намагалася встановити «жучки» у кулуарах Верховної Ради

фсб намагалася встановити «жучки» у кулуарах Верховної Ради
Контррозвідка Служби безпеки України викрила працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради на співпраці з федеральною службою безпеки російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що до співпраці посадовця схилив кадровий співробітник фсб під час поїздки фігуранта до тимчасово окупованого Криму, здійсненої до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов.

Крім того, фігурант отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах Верховної Ради. Для цього мав використати свої службові повноваження, які передбачали допуск і доступ до різних приміщень адміністративної будівлі.



На момент початку повномасштабної агресії рф чоловік звільнився з держустанови, тож не виконав жодного завдання загарбників.

За даними слідства, надалі агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт у Житомирській області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої й був виявлений факт вербування. Сам агент добровільно повідомив і надав детальну інформацію про завдання російських спецслужб.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, з'ясовано, що винагородою для завербованого мало стати сприяння в одержанні російського громадянства.

Читайте також: Укрпошта до Дня Незалежності випустить блок-марку «Вільні, Незламні, Непереможні»

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури фігуранту оголошена підозра в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив