Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
523
0
09-10-2022, 18:01

У Швеції через війну в Україні скоротилася кількість викрадень автомобілів

У Швеції через війну в Україні скоротилася кількість викрадень автомобілів
У першому півріччі 2022 року у Швеції більш ніж на 5% зменшилася кількість викрадених автомобілів порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

У місцевій митниці заявляють, що причиною могли стати обмеження, запроваджені через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, повідомляє VK.

Зазначається, що якщо за перші шість місяців минулого року у Швеції зафіксували 3152 викрадених автомобілів, то за такий же період 2022 року – 2984. З них 24% ще не вдалося повернути.

За словами заступника керівника митної служби південної Швеції Оскара Ліндваля, причиною стали ретельніші перевірки, запроваджені на початку березня у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.



Тоді шведська влада обмежила перелік товарів, які можна вивозити з країни, внаслідок чого митники почали частіше виявляти викрадені автомобілі та запчастини до них. Як наслідок, зменшилася майже на 21% і кількість випадків крадіжки автомобільних деталей.

Читайте також: Румунський корабель підірвався на міні у Чорному морі

Від 70% до 90% автомобілів, що викрадаються, вивозяться за кордон міжнародними злочинними угрупованнями, свідчать дані комісії з питань безпеки шведської страхової асоціації.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив