Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
581
0
09-20-2022, 22:42

У Києві судитимуть жінку за державну зраду

Впродовж п’яти місяців 60-річна мешканка Києва на замовлення представників спецслужб РФ, разом з іншим громадянином України, збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ.

Вона фотографувала блокпости тероборони, об’єкти критичної інфраструктури, а також цивільні та військові об’єктів у м. Києві та столичному регіоні.

Підозрювана через спільника передавала російським кураторам інформацію за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб зловмисниця жінка відправила дані про 21 вищевказаний об’єкт.



Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України за обвинуваченням у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Під час обшуку у помешканні обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.

Читайте також: Київського адвоката підозрюють у незаконному захопленні двох автомобілей Audi

На даний час обвинувальний акт відносно зловмисниці скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство відносно її спільника триває.

Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив