Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
641
0
09-26-2022, 19:08

На Запоріжжі за колабораціонізм судитимуть головного поліцая окупованого Бердянська

За колабораціонізм судитимуть колишнього працівника міліції України. Фігурант добровільно займав керівну посаду в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Йому загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Співробітники обласного слідчого управління поліції, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури, закінчили спеціальне досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).



За даними слідства, на початку квітня поточного року під час тимчасової окупації міста Бердянськ та Бердянського району 48-річний пенсіонер МВС України прийняв пропозицію представників військової адміністрації російської федерації обійняти посаду начальника так званої «народної міліції» міста Бердянськ Запорізької області.

Про своє призначення він повідомив мешканцям міста у відеозверненні, опублікованому в інтернет-мережах та на російських телеканалах. У виступі «начальник міліції» анонсував роботу «УМВД Украины в городе Бердянск».

Читайте також: Головного редактора закарпатського інтернет-видання судитимуть за виправдовування російської агресії

Наразі слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду на все рухоме і нерухоме майно фігуранта накладено арешт. А невдовзі суд вирішить і подальшу долю злочинця.

За матеріалами поліції Запорізької області
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив