Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
590
0
09-28-2022, 22:19

СБУ встановила особи рашистів, які розстріляли українців під час евакуації з Гостомеля

За даними СБУ, до вбивства українців причетні підрозділи зведеного загону росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька, а також мобільного загону особливого призначення (більше відомого як ОМОН) по Красноярському краю. Не виконавши завдання кремля захопити Київ, окупанти відступили та зайняли позиції у Гостомелі.

"Перебуваючи в районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської, агресори упродовж понад шести годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями, які намагались евакуюватись", - кажуть в СБУ.



Наказ стріляти по цивільних віддавали командир підрозділу омонівців, його заступник і представник командування росгвардії по Красноярському краю.

В результаті розслідування отримали їх установчі дані та контакти. Також ідентифікували двох підлеглих, які власноруч розстрілювали автоколони.

Під час розслідування злочину, слідчі встановили 11 потерпілих і понад 40 свідків. Також отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем розстрілів, і відеозапис свідка подій.

Читайте также: Військові РФ змусили жителя Ірпеня ходити замінованим лісом, а потім розстріляли його – поліція

Наразі п’ятьом російським загарбникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив