Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
108
0
10-24-2022, 18:32

НАБУ оголосило в розшук екс-голову Нацбанку Кирила Шевченка

НАБУ оголосило в розшук екс-голову Нацбанку Кирила Шевченка
Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка через справу щодо розтрату коштів "Укргазбанку".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НАБУ.

В розшук також оголошено ще двох працівників "Укргазбанку" - заступника голови правління та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами.



Зазначимо, що про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, оскільки місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук.

Згідно з даними слідства, у 2014 році посадовці запровадили схему виведення коштів з банку через сплату послуг псевдопосередникам прикриваючи "залученням коштів великого бізнесу та державних установ і підприємств". Протягом існування схеми держустанова здійснила перерахування на адресу 52 псевдопосередників втративши більше 206 млн гривень.

Читайте також: Екс-начальника виправного центру підозрюють у службовій недбалості

Нагадаємо, що 4 жовтня, Шевченко заявив про те, що він йде з посади голови Нацбанку за власним бажанням. Причиною цього, як тоді повідомив Шевченко, стали проблеми зі здоров'ям.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив