Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
592
0
11-9-2022, 06:32

До восьми років в’язниці: Службовців «Київгазу» судитимуть за вибух у будинку на Позняках

У Києві судитимуть п’ятьох службовців «Київгазу», через яких у червні 2020 року стався трагічний вибух у багатоповерхівці на Позняках.

Обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження вже скерували до суду. І тепер винуватцям загрожує позбавлення волі строком до восьми років.

Зазначимо, експертиза виявила порушення під час перевірки побутових лічильників газу в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1.

Ці службовці допустили встановлення технологічної перемички у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу. В результаті цих порушень і стався вибух.



Тоді ж підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, 21 червня у Дарницькому районі стався вибух у десятиповерховому житловому будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Внаслідок того загинули п’ятеро людей та ще п’ятеро отримали травми.

25 червня Президент Володимир Зеленський вручив ключі від 12 квартир людям, які постраждали від вибуху будинку на Позняках. Окрім того, мешканцям виплатили понад 53 мільйони гривень.

На відновлювальні роботи будинку з резервного фонду бюджету Києва виділили 15,7 млн грн.

Тоді ексолова Дарницької РДА Ярослав Лагута розповідав журналістці «Вечірнього Києва», як тривав демонтаж багатоповерхівки. А також, як місто допомагає постраждалим мешканцям.

Читайте також: Службовців Одеської митниці викрили в організації злочинної «схеми» з розмитнення автомобілів

За кілька місяців після вибуху рятувальники почали повертати мешканцям вцілілі речі. Тоді в одній із квартир вони знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухонебезпечні рідини.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив