Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
150
0
12-31-2022, 08:35

До 15 років ув’язнення: Колаборантка з Херсона сама прийшла до поліції «з повинною»

До 15 років ув’язнення: Колаборантка з Херсона сама прийшла до поліції «з повинною»
Колишній чиновниці загрожує до 15 років ув’язнення.

Екскерівниця відділу соціально-психологічного забезпечення виправної колонії Херсона, яку Служба безпеки та Державне бюро розслідувань оголосили у розшук за колабораційну діяльність, здалася правосуддю.

Як розповіли у пресслужбі СБУ, після захоплення українського міста вона підтримала загарбників і вступила до лав окупаційної адміністрації рф. Там її призначили очільницею «отдела кадров» у створеній агресором «исправительной колонии».

На цій «посаді» жінка агітувала жителів Херсона підтримати країну-агресора та приєднатися до лав каральної установи рашистів. За це вона обіцяла «крісла» в окупаційному органі та лояльність російських загарбників.

Як розповіла «Вечірньому Києву» речниця столичної прокуратури Надія Максимець, колаборантці, а також кільком іншим її «колегам» з виправної колонії повідомили про підозру у вересні цього року. А в жовтні чиновницю оголосили у розшук. Її точне місцеперебування було невідоме.



Втім, підозрювана добровільно з’явилася до суду. За словами Максимець, один з райсудів Києва обрав їй запобіжний захід: тримання під вартою.

Читайте також: Вчителька-колаборантка у Харківській області: Поліцейські вручили підозру зрадниці (ВІДЕО)

За добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, жінці загрожує від 12 до 15 років ув’язнення (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу).
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив