Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
4 332
1
01-15-2023, 09:27

Суд у Польщі виправдав українку, яка вбила свого чоловіка

Суд у Польщі виправдав українку, яка вбила свого чоловіка
Апеляційний суд у Познані виправдав українку, яка вбила чоловіка, залишивши у силі вирок районного суду. Інцидент стався ще влітку 2020 року, а судовий процес тривав понад півтора року.

Як повідомляє польський сайт rmf24.pl, вбивство сталося в населеному пункті Стеншев (Великопольське воєводство). Пізнього вечора 31-річна жінка посварилася зі своїм 38-річним чоловіком, також громадянином України, схопила ножа й ударила ним співмешканця у грудну клітку. Чоловік помер. Але лише тепер апеляційний суд поставив остаточну крапку у цій справі, знявши всі звинувачення з українки.

Згідно з версією суду, жінка чинила опір в межах необхідної оборони, відбивши напад і вдаривши чоловіка. Рішення, винесене апеляційним судом у Познані, вже набрало законної сили.

В обґрунтуванні суддя Пшемислав Грайзер наголосив, що апеляційний суд поділяє думку районного суду про те, що "9 серпня 2020 року обвинувачена Яна Ц. чинила опір прямому та незаконному нападу Володимира на її здоров’я, а можливо, й на життя".

"На обвинувачену напали несподівано, без жодної причини чи попередження з боку нападника. Крім того, попри те, що в кімнаті, де стався інцидент, було ще двоє чоловіків, жоден із них не заступився за неї й не втрутився", — сказав суддя Пшемислав Грайзер.

Він уточнив, що на початку інциденту чоловік ображав жінку, а потім "без жодного попередження вдарив підсудну рукою по голові. Сила удару була такою, що жінка впала на підлогу". Після цього нападник вдарив її ще два рази. І лиш тоді жінка схопила ножа.

За словами судді, чоловік мав перевагу у силі. Він був високим – 185 сантиметрів, а також мав міцну статуру. Натомість зріст жінки — близько 160 сантиметрів. Суд вважає, що обвинувачена обрала той спосіб самооборони, який був ефективним у цій ситуації.

Повідомляється, що українка приїхала до Польщі на заробітки. В Україні під опікою батьків вона залишила свою маленьку дитину. У квартирі, де стався інцидент, жінка пробула лише кілька днів.



Прокуратура вимагала 9 років в'язниці для українки, пише yavp.pl. За словами адвоката, це могло бути пов'язане з тим, що на момент інциденту в її організмі був алкоголь.

Читайте також: У Польщі напали на українку з сином і вагітною донькою

Однак суддя вказав, що жінка лише хотіла відбити напад чоловіка, при цьому вона не мала наміру вдарити підсудного ножем у серце. Те, що українка потрапила серце з першого удару, лише випадковість.
Коментарi:
Укроп
Честь і хвала польському суду, сили, терпіння  й удачі жінці. Уроду - хай тепер горить в пеклі! Дістав, герой, що заслужив!
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив