Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
1 998
0
01-27-2023, 10:31

Викликає параліч: в Україні знайшли печиво з небезпечною речовиною

Викликає параліч: в Україні знайшли печиво з небезпечною речовиною
Печиво потрапило в Україну з Румунії через Польщу.

У Київській області споживачів попередили про небезпечний продукт — румунське печиво Apetitki Petit Beurre з канцерогеном. Про це повідомили у Держпродспоживчслужбі Київської області.

У відомстві отримали термінове оповіщення, що у печиві знайшли високий вміст акриламіду. Продукт виготовив в Румунії виробник Ro Star S. A. Далі печиво експортували в Україну з Польщі. В Україні товар отримав ТзОВ «Львівімпорт».

У Держпродспоживслужбі закликали торгові точки негайно вилучити це печиво з продажу і письмово повідомити про це компетентний орган протягом двох робочих днів.

Зазначимо, акриламід офіційно визнаний канцерогеном у багатьох країнах світу. Він утворюється у їжі природнім шляхом при випіканні та обсмажуванні при температурі вище 120 градусів за Цельсієм та зниженій вологості. Найчастіше акриламід можна знайти у печиві, готових сніданках, каві та картопляних чипсах.



Канцероген поширюється по всіх органах людини через шлунково-кишковий тракт.

Особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише через кілька днів чи тижнів. У разі отруєння хворі найчастіше скаржаться на сильне потовиділення на руках та ногах, оніміння та параліч кінцівок.

Читайте також: Мешканець Одеси намагався продати 80 кг ртуті (ФОТО)

При контакті з очима акриламід викликає подразнення та пошкоджує рогівку ока. Пара та пил акриламіду можуть негативно вплинути на нервову систему.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив