Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
1 186
0
02-8-2023, 21:35

На Сумщині ліквідовано дві банди, що тероризували людей та вимагали гроші (ФОТО)

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 учасникам організованої групи, які тривалий час здійснювали розбійні напади та вимагали кошти у жителів м. Охтирка та м. Суми.

За даними слідства, підозрювані діяли за однією схемою. Один із них залишався в авто спостерігати за навколишньою обстановкою, інші, озброївшись, заходили в квартири до потерпілих.

Застосовуючи фізичну силу, вони вимагали за «спокійне проживання в місті» від 10 000 грн до 30 000 грн. На даний час встановлено трьох потерпілих, серед яких – внутрішньо переміщена особа. Чоловіка тероризували упродовж декількох місяців. Він віддав нападникам банківську картку та 10 000 грн.

До цього підозрювані вже неодноразово притягались до кримінальної відповідальності.


За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 4 учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вимаганні.

В іншому випадку, за даними слідства, раніше неодноразово судимий чоловік у листопаді 2022 року запропонував своєму знайомому, який теж раніше вже мав проблеми із законом, «вибивати» гроші з харків‘ян. До своєї схеми вони залучили ще двох раніше засуджених осіб.



Вони вимагали у жителів Харкова гроші під приводом повернення неіснуючих боргів. При цьому били їхніх близьких родичів та погрожували застосувати насильство до самих потерпілих.

Читайте також: Вимагали мільйон доларів та БТР: у Дніпрі «замінували» ТРЦ

Досудове розслідування у кримінальних провадження здійснюють слідчі поліції за оперативного супроводу співробітників СБУ.



Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив