Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
957
0
02-25-2023, 08:32

На Херсонщині поліцейські затримали продавця зброї та боєприпасів (ФОТО)

На Херсонщині поліцейські затримали продавця зброї та боєприпасів (ФОТО)
Під час проведення стабілізаційних заходів на деокупованій території Бериславського району оперативникам карного розшуку стало відомо, що 42-річний житель одного з населених пунктів шукає покупця на зброю та боєприпаси.

Поліцейські провели низку оперативно-слідчих дій та задокументували протиправну діяльність чоловіка. Нині він затриманий і перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання.



Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зловмиснику може загрожувати 7 років ув’язнення.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Херсонщини Денис Карімов, під час проведення заходів із запобігання незаконному обігу зброї на деокупованій території оперативники управління карного розшуку та співробітники Бериславського відділу поліції отримали інформацію про 42-річного жителя одного з населених пунктів району.

Поліцейські з’ясували, що чоловік відшукує в місцях розташування колишніх військових позицій Збройних сил України та армії рф зброю, вибухові пристрої, боєприпаси. При цьому він збирає трофейну зброю не для колекціонування, а з метою подальшого продажу.

Так, поліцейським стало відомо, що фігурант у першій декаді лютого продав автомат Калашнікова, гранату РГД-5, гранату РГО та 120 набоїв. АКС-74 зловмисник оцінив у 5 тисяч гривень, патрони – в 2 тисячі гривень, гранати з підривачами – по 300 гривень кожна.




Також оперативники встановили, що продавець наступного разу домовився про збут за 21,5 тисячі гривень 2 ручних протитанкових гранатометів та 5 гранат типу Ф-1.

Чергову реалізацію боєприпасів поліцейські належно задокументували, а зловмисника спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.


Також під час проведення обшуку домоволодіння затриманого поліцейські вилучили ще одну гранату Ф-1 та 60 набоїв до автоматичної зброї.

Читайте також: У Дніпрі чоловік із пістолетом кидався на працівників служби охорони

За фактом відкрите кримінальне провадження. За незаконний збут вогнепальної зброї та бойових припасів фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив