Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
3 402
0
08-3-2023, 08:03

Привласнив 10 млн грн із зарплатного фонду: повідомлено про підозру бухгалтеру військової частини (ФОТО)

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував схему розкрадання державних коштів бухгалтер військової частини.

Він створював платіжні відомості, у яких безпідставно зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань і направляв їх до фінансової установи. У такий спосіб він за три місяці привласнив понад 5 млн грн.



При цьому сума разового платежу становила від 98500 грн до 550000 грн. Ще приблизно 5 млн грн він привласнив раніше, перераховуючи кошти рахунки своїх знайомих.

У ході досудового розслідування слідчі Одеського районного управління поліції №1 за оперативним супроводом працівників Департаменту контррозвідки СБУ, під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, задокументували протиправну діяльність зловмисника.

Правоохоронці встановили, що чоловік витрачав привласнені гроші на придбання автомобілів, ноутбуків, мобільних телефонів, планшетів тощо.

Під час обшуків за місцем мешкання, у транспортному засобі та на робочому місці фігуранта правоохоронці вилучили перераховане вище майно, а також гранату, схожу на бойову. Її, у рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, поліцейські скерували на експертизу.

За результатами експертного висновку буде вирішуватися питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у незаконному поводженні з бойовим припасом.

«На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Цей злочин кваліфікується за частиною четвертою статті 191 Кримінального кодексу України.


За такі дії передбачено до восьми років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У Дніпрі чоловік вкрав у знайомого банківську картку та готівку й пішов на шопінг

На час слідства він перебуватиме під вартою», - повідомила т.в.о. начальника слідчого відділу Одеського районного управління поліції №1 Валентина Горошко.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив