Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
574
0
09-10-2023, 06:32

Внаслідок потужного землетрусу в Марокко загинуло більше тисячи людей (ВІДЕО)

Ввечері п'ятниці, 8 вересня, у північноафриканському Марокко стався потужний землетрус. Внаслідок стихійного лиха загинуло щонайменше 296 людей, повідомив французький телеканал France 24 із посиланням на МВС Марокко. Пізніше з'явилась інформація про понад 800 загиблих.

Землетрус магнітудою 6,8 бала стався за 71 км на південний захід від туристичного міста Марракеш. Землетрус стався на глибині 18,5 км, повідомили у прес-службі Геологічної служби США.



«За попередніми даними, в результаті землетрусу загинуло 296 осіб в провінціях і муніципалітетах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілаль, Чічауа і Тарудант», – повідомили у МВС Марокко.

Ще щонайменше 153 людини отримали травми. Система PAGER, яка оцінює наслідки землетрусів, попередньо оголосила помаранчевий рівень небезпеки економічних втрат.

Пізніше індійський активіст Асіф Хан повідомив, що внаслідок землетрусу загинуло 632 особи. Ще 359 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

За даними міністерства внутрішніх справ Марокко, загинуло щонайменше 820 людей, ще 673 постраждали. За словами одного з чиновників, більшість смертей сталися у важкодоступних гірських регіонах.

Через землетрус у країні тимчасово зникав зв'язок, були проблеми з електроенергією. Лікарні міста Марракеш мають наплив поранених внаслідок стихійного лиха. Регіональний центр переливання крові в Марракеші закликав жителів здати кров для постраждалих.

МЗС України перевіряє, чи є серед загиблих та постраждалих українці. Наразі інформація про поранених українців не надходила.

Читайте також: Туреччина за пів години пережила три надпотужних землетруси (ВІДЕО)

Зазначимо, Марракеш – це четверта за величиною місто в Марокко, де проживає понад 928 тис. осіб. У регіоні Марракешу проживає майже 2 млн осіб. Місто розташоване біля підніжжя Атлаських гір, що підвищує ризик підземної активності.

Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив