Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
688
0
01-22-2022, 07:37

СБУ викрила банківського шахрая

СБУ викрила банківського шахрая
Служба безпеки України викрила схему, за якою з українського банку вивели мільйони гривень і довели його до неплатоспроможності.

Державному Фонду гарантування вкладів було завдано збитків у розмірі 25 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

"За матеріалами СБУ повідомлено про підозру одному з чиновників українського банку, дії якого довели фінансову установу до банкрутства. За версією слідства, зловмисник незаконно виводив кошти з банку, чим завдав Державному Фонду гарантування вкладів 25 млн грн збитків", - йдеться в повідомленні.

Задокументовано, що посадові особи банку систематично укладали "збиткові" для себе угоди з іншими банками, у тому числі з придбання/продажу іноземної валюти.

Як наслідок, ці та інші операції банку призвели до його неплатоспроможності в 2017 році. В даний час ця фінансова установа знаходиться в процедурі ліквідації.

При цьому державний Фонд гарантування вкладів, який компенсує кошти вкладникам з числа фізичних осіб, поніс від цієї протиправної діяльності мільйонний збиток, 25 млн гривень з яких вже підтверджено експертизою.



На даний час одному з фігурантів протиправної оборудки повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на доведення безпосередньої причетності до злочинної діяльності інших фігурантів розслідування.

Читайте також: Викрито членів «Луганського округу донських козаків», які брали участь у бойових діях проти сил АТО

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ та Національної поліції за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив