Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
852
0
02-5-2022, 22:33

На Житомирщині накрили фабрику фейкових акаунтів

На Житомирщині накрили фабрику фейкових акаунтів
У Житомирській області СБУ нейтралізувала кібергрупу, яка масово "виробляла" фейкові акаунти в соцмережах на замовлення з РФ.

Про це у п'ятницю, 4 лютого, повідомила прес-служба відомства.

Зазначається, що через створені акаунти представники країни-агресора розповсюджували деструктивний антиукраїнський контент, зокрема й маніпулятивного характеру, проводили інформаційні диверсії проти державної безпеки України.

За даними слідства, до протиправної діяльності причетні двоє мешканців Житомирщини. Вони налагодили серійну реєстрацію фальшивих облікових записів у соцмережах. Для цього зловмисники використали спеціальне програмне забезпечення виробництва РФ.

Хакерська програма дозволяла створювати віртуальні облікові записи без використання сервісів мобільного зв'язку.

"Готові облікові записи вони реалізовували своїм російським замовникам через спеціалізовані інтернет-платформи. Гроші за це отримували на свої електронні гаманці небанківських платіжних систем, заборонених в Україні. На фейкових аккаунтах представники РФ "розганяли" дезінформацію та провокаційні матеріали. Деструктивний контент було направлено на розхитування внутрішньополітичної обстановки у різних регіонах України», - йдеться у повідомленні.



Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили: комп'ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням для масової автоматизації створення акаунтів, засоби зв'язку та інші докази протиправної діяльності.

Читайте також: На Житомирщині трьох осіб підозрюють у розкраданні півмільйона гривень

За цим фактом відкриті кримінальні справи щодо статей про держзраду та порушення недоторканності приватного життя. Продовжується досудове розслідування.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив