Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
726
0
12-8-2022, 07:42

У США працює поліцейський-бджоляр

У США працює поліцейський-бджоляр
У 2014 році в Нью-Йорку запровадили офіційну посаду поліцейський-бджоляр. Ним став Деррен Мейс. Він бджоляр-аматор і одного разу, перебуваючи на службі та рятуючи перехожих від вжалень бджіл рою, взяв ініціативу на себе та вивіз його з міста.

Цей випадок та часті дзвінки городян з повідомленнями про рої, що залетіли до міста і появи гнізд ос і шершнів (цих комах Мейс називає не інакше як «жовті жакети»), які заважають нормальному життю городян, наштовхнули владу на ідею створення цієї посади.

До цього Деррен працював нічним патрульним в одному із районів міста. У принципі він і продовжував працювати на цій посаді з жовтня до квітня, коли не сезон для роїв та інших небезпечних комах.

Спочатку, цю роботу хотіли доручити Департаменту парків Нью-Йорка, але оскільки люди побачивши рій завжди дзвонили на 911, то доводилося б перенаправляти дзвінок; та й доручивши цю справу поліції вважали, що так реагування проходитиме швидше.

Майс любить свою роботу, оскільки, за його словами, знімати рої це завжди «весело». Адже вони прищеплюються часом у незвичайних місцях: на велосипедах, машинах, стовпах і будинках, а одного разу навіть обліпили поліцейську камеру відеоспостереження.

Читайте також: Храм у Таїланді спорожнів через те, що всі його ченці провалили тест на наркотики

А випадок, що запам’ятався найбільше, це коли довелося знімати незвичайно великий рій і він несподівано впав на асфальт і по окрузі розлетілася неймовірна кількість бджіл. На щастя вдалося швидко знайти матку, помістити її в картонну коробку, і через 15 хвилин усі бджоли були благополучно упаковані.



Днями Мейс після 8 років роботи на цій посаді пішов на пенсію. Він має намір перетворити своє хобі на повноцінну кар’єру та зайнятися комерційним бджільництвом. А на його місце прийшов новий штатний пасічник-поліцейський.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив