Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
223
0
01-29-2023, 07:04

Німецький суд зобов’язав фермера компенсувати €80 тис. за те, що вітер заніс пестициди з його поля на сусіднє

Німецький суд зобов’язав фермера компенсувати €80 тис. за те, що вітер заніс пестициди з його поля на сусіднє
Суд зобов’язав фермера із землі Рейнальд-Пфальц у Німеччині сплатити €80 тис. аграрію, який обробляє сусіднє поле за забруднення цього поля своїм пестицидом. Про це GrowHow стало відомо з матеріалів окружного суду Франкенталя.

Аграрій обприскав картоплю на своєму полі пестицидом. Однак хімікат потрапив на сусіднє поле, де росла рукола. Згідно з заявами експертно-консультаційної палати, хімічний засіб, ймовірно, занесло з картопляного поля вітром.

У руколі з сусіднього до картопляного поля допустимі граничні значення хімікатів перевищено більш ніж у 10 разів. Відповідно до німецького законодавства, зелень у якій виявлено пестицидне забруднення більше не можна продавати. Відтак фермеру довелося викинути весь урожай.

Захист звинувачуваного намагався переконати суд, що сусідній фермер не вжив жодних запобіжних заходів для захисту свого врожаю від зараження, тому і опинився у такій ситуації.



Однак суд постановив, що потерпілого не можна звинувати у цьому, адже переконатися у відсутності небезпеки для навколишніх полів зобов’язані ті, хто застосовує ЗЗР.

Відповідно до рішення суду, аграрій, який вирощує картоплю, тепер повинен відшкодувати сусідові €80 тис. — втрачений прибуток за вирахуванням заощаджених витрат на збирання, пакування та транспортування врожаю, які більше не потрібні.

Читайте також: У США поліція переслідувала зловмисника на тракторі (ВІДЕО)

Однак вирок ще не набрав законної сили. Відповідач подав апеляцію до Вищого регіонального суду.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив