Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
514
0
02-27-2023, 08:03

У Сальвадорі створюють мегав'язницю на десятки тисяч людей (ФОТО)

У Сальвадорі створюють мегав'язницю на десятки тисяч людей (ФОТО)
У Сальвадорі, який є найменшою країною Центральної Америки, прийняли першу групу з 2 тис. ув'язнених у нову мегав'язницю. Очікується, що в установі зможуть помістити до 40 тис. ув'язнених.

Про це повідомляє Reuters.

Ця мегав'язниця є ключовим символом самопроголошеної війни президента Наїба Букеле зі злочинністю. Десятки тисяч підозрюваних в участі у бандах арештували в країні в рамках надзвичайного стану після сплеску вбивств та інших насильницьких злочинів.



Очікується, що у цій в'язниці розмістять понад 40 тисяч людей.

Фотографії з будівлі показують першу велику групу в'язнів — татуйованих та босих, яких заводять до приміщення. Ув'язнених залишають сидіти на підлозі, заклавши руки за голені голови, розміщують щільно один до одного, перш ніж їх відводять до камер.

"Це буде їхній новий дім, де вони житимуть десятиліттями, усі змішані (мається на увазі належність до ворогуючих банд. — Ред.), не маючи змоги завдати більше шкоди населенню", — написав президент Букеле у Twitter.


Мегав'язниця в Теколуці, за 74 кілометри на південний схід від столиці країни Сан-Сальвадор, складається з восьми будівель. Кожна має 32 камери площею близько 100 квадратних метрів, де можуть утримувати "понад 100" ув'язнених.

У кожній камері є лише дві раковини та два туалети.

Президент Букеле оголосив "війну бандам" у березні минулого року, ухваливши надзвичайні заходи, які кілька разів подовжувалися.


Надзвичайні заходи викликали суперечки, оскільки вони обмежують деякі конституційні права, наприклад, дозволяють силам безпеки арештовувати підозрюваних без ордера.

Понад 64 тисячі підозрюваних були затримані під час антикримінальної операції.

Читайте також: Австралієць готовий повернутися у в'язницю, тому що не може освоїти нові технології

Правозахисні організації стверджують, що невинні люди також постраждали від такої політики, але боротьба з бандами президента Букеле залишається популярною серед 6 млн сальвадорців.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив