Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
364
0
01-9-2022, 12:43

Активіст розповів, як розстрілювали протестувальників у Казахстані

Політичний активіст та правозахисник Мейрхан Абдуманапов відверто розповів про розправу над людьми в Алмати.

Про це повідомляє "Свобода слова. Сибір. Реалії".

Згідно з інформацією від казахстанської влади, під час протестів загинули 18 співробітників правоохоронних органів, також є жертви з боку мітингувальників, їх лише 26.

Проте Абдуманапов розповів, як насправді там все відбувається. За його словами, у день мітингу до всіх активістів приїжджає поліція та блокує їхні будинки. Якщо активіст виходить на вулицю – його миттєво затримують та відправляють до відділення.

Він наголосив, що невідома група людей розгромила офіси телеканалів.

"Зайшли "молодчики", в ультимативній формі вимагали, щоб їх випустили в ефір, їм відмовили, і провокатори з битами та арматурами почали громити канал, розламавши все обладнання. З півдня від площі є ще один комплекс: "КТК", комерційне телебачення, на нього теж уже встигли вчинити напад", - заявив він.



Мейрхан Адуманапов розповів, якого числа сталася ескалація. Загострення відбулося 6 січня, коли з боку вулиці Фурманова (перейменованої на вулицю Нурсултана Назарбаєва) з'явилися військові вантажівки, машини та кілька бронетранспортерів із кулеметами нагорі. Вони здійснили попереджувальні постріли, одного чоловіка поранили у ліве стегно.

Також він заявив, що незабаром прибуло підкріплення – ОДКБ. Незважаючи на те, що генсек організації Станіслав Зась запевняв, що вони не братимуть участі у розгоні демонстрацій, Мейрхан Абдуманапов зізнався, що серед солдатів були російськомовні.

Читайте також: Полиция Венгрии обстреляла фуру с нелегальными мигрантами

"Ні слова по-казахськи З чого ми прийшли до висновку, що це були російські війська, як нас попереджали вдень", - сказав очевидець.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив