Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
1 157
0
02-9-2022, 06:02

Новозеландський папуга вкрав GoPro, щоб зняти свій політ (ВІДЕО)

Новозеландський папуга вкрав GoPro, щоб зняти свій політ (ВІДЕО)
Сім’ю місцевих жителів, що відпочивала в околицях новозеландського міста Данідін, пограбував великий місцевий папуга кеа.

Він вкрав їх відеокамеру, а потім полетів з нею, щоб розколупати дзьобом.

Залишився запис польоту кеа – досить рідкісне явище, оскільки зазвичай на цих птахах, яких місцеві називають “клоунами гір”, закріпити камери не вдається

Кеа – досить великий папуга, довжиною до 40-50 сантиметрів і масою до кілограма, що зустрічається тільки в Новій Зеландії.

Будучи спритним і кмітливим, він стабільно намагається добути їжу з антропогенних елементів пейзажу: наприклад, зрідка ці птахи викльовують жир у овець (в основному вже мертвих), а також наносять пошкодження дахах автомобілів своїми дзьобами, вважаючи, що там можна знайти щось їстівне. Хоча фермери насторожено ставляться до кеа, туристи і городяни сприймають їх спокійно: такі папуги дуже грайливі і часто веселять оточуючих людей. Цього разу дикий кеа проводив час на балконі, де туристи знімали його на GoPro.

Знайшовши момент, він раптово смикнув дзьобом камеру і негайно полетів. Відлетівши на пристойну відстань, птах сів на камінь і спробувала роздовбати дзьобом викрадене.



Хоча корпус пристрою постраждав, сам він залишився працездатним. Зрозумівши, що поживитися не вийшло, кеа кинув неїстівну здобич.

Читайте також: Депутата Тернопільської облради судитимуть за відкриту погрозу насильством журналісту

У цей час сім’я Верхель спробувала наздогнати свій GoPro, орієнтуючись по гучних криках папуг (кеа часто переміщаються групами). Молодший представник родини знайшов скельний виступ, де лежала камера.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив