Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
306
0
05-8-2022, 09:14

ДБР викрила схему виведення коштів російського та білоруського бізнесу (ВІДЕО)

ДБР викрила схему виведення коштів російського та білоруського бізнесу (ВІДЕО)
Працівники Державного бюро розслідувань викрили організовану групу, що намагалася заробити в умовах агресії рф проти України.

Ділки організували незаконне виведення з країни коштів російського та білоруського бізнесу, які могли бути націоналізовані та направлені на потреби ЗСУ.

ДБР вийшло на групу зловмисників під час проведення фільтраційних заходів громадян росії та можливих учасників ДРГ. Його організатори мали по декілька паспортів на різні прізвища.

До початку агресії ділки займались легалізацією грошей, мінімізацією податкового навантаження та виведенням коштів через афільований конвертаційний центр.

При цьому зловмисники користувались корупційними зв’язками у реєстраційних та інших органах влади для виготовлення паспортів громадянина України та інших документів на вигадані імена та прізвища, тощо. На паспорти з несправжніми установочними даними вони реєстрували комерційні структури та активно використовували їх у протиправній фінансово-господарській діяльності.



Лише впродовж кількох місяців 2021 року через фіктивні фірми було переведено в готівку понад 110 млн гривень.

Вже під час активної фази війни росії проти України вони вирішили «розширити» свій бізнес та почали надавати послуги щодо нелегального виведення коштів «контрагентів» з нашої держави через механізм так званих «перестановок» готівки.

Читайте також: У Києві викрили наркоділка з партію прекурсорів та 1 млн грн готівки

У ході проведення обшуків за місцями проживання та в офісах учасників злочинної групи було вилучено майже $1,5 млн та €150 тис., підроблені паспорти громадян України, печатки та документи фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив