Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
355
0
05-11-2022, 04:06

На Вінниччині в’язень зі спільником вибивали в інших засуджених гроші (ВІДЕО)

На Вінниччині в’язень зі спільником вибивали в інших засуджених гроші (ВІДЕО)
Поліцейські викрили злочинну діяльність «смотрящого» за колонією, який вимагав гроші у засуджених для наповнення «общака».

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

«45-річний підозрюваний, який понад десять років відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, разом із 39-річним спільником поширювали злочинний вплив у виправній установі. Зловмисники били та залякували інших засуджених, вимагали щомісячно переказувати гроші на свої рахунки», - йдеться у повідомленні.

Злочинну діяльність документували слідчі Слідчого управління спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, працівниками оперативного відділу Виправної колонії №39. Силову підтримку забезпечували бійці спецпідрозділів КОРД та ЦИКЛОН.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушники, вимагали в одного із засуджених щомісячну плату – 20 тисяч гривень. За відмову платити - били та погрожували фізичною розправою.

За оперативною інформацією, гроші мали спрямовуватися на фінансування криміналітету.

«Смотрящому» та його спільнику, який також відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, слідчі слідчого управління повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального Кодексу України.



В межах відкритого кримінального провадження в приміщеннях колонії проведено ряд обшуків. Слідчі вилучили чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності фігурантів.

Читайте також: Правоохоронці на Обухвщині виявили підпільних виробників алкоголю

Процесуальне керівництво розслідування здійснює прокуратура Вінницької області. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до дванадцяти років з конфіскацією майна. [media=https://youtu.be/8WmEmYHNfII]
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив