Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
585
0
02-18-2022, 07:37

У школах проведуть всеукраїнський урок із медіаграмотності

У школах проведуть всеукраїнський урок із медіаграмотності
У всіх школах України 18 лютого проведуть всеукраїнський урок із медіаграмотності.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: "Всеукраїнський урок з медіаграмотності" розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Історична подія і для МОНу, і для країни в цілому, тому такий урок проводиться вперше по всій країні. Безперечно самі школи будуть обирати коли проводити цей урок.

Завдяки указу Президента і постанові уряду, які вийшли щодо Дня єдності, такий урок є більш ніж символічним, в час коли інформаційні атаки фактично тривають щодня з боку Російської Федерації, ми знаходимося в епіцентрі дезінформації, яку нам наш сусід подарував", - сказав Ткаченко.

Міністр зауважив, що медіаграмотність - один із найважливіших елементів з навичок, якими можуть користуватися всі люди змалечку, для того, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків, і щоб розвивати навички елементарної інформаційної гігієни.

"Я дуже радий, що МОН долучається до цього процесу, ми сподіваємося у співпраці з вами розширити і зробити постійними такі уроки, і розширити ту кількість шкіл, які задіяні вже в курсах медіаграмотності, які наразі є в 10% шкіл по території України", - зазначив Ткаченко.



Водночас, як зауважила керівниця національного проєкту з медіаграмотності "Фільтр" Валерія Ковтун, ця ініціатива – частина невідкладних заходів з консолідації українського суспільства, що були затверджені указом Президента від 14 лютого. Всеукраїнський урок із медіаграмотності проводиться на державному рівні вперше.

"Урок рекомендовано до проведення сьогодні та завтра", - додала вона.

Читайте також: Тарас Тополя з гуртом "Антитіла" вступили до лав тероборони ЗСУ (ВІДЕО)

Всеукраїнський урок із медіаграмотності-2022 ініційований Міністерством освіти та науки спільно з національним проєктом з медіаграмотності “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив