Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
295
0
05-6-2022, 00:57

В Україні відбулися великі зміни для школярів та абітурієнтів

В Україні відбулися великі зміни для школярів та абітурієнтів
Через війну в Україні істотно змінився освітній процес, зокрема було скасовано такі підсумкові етапи, як ДПА, ЗНО, ЄФІ та ЄФВВ. 1 травня набув чинності законопроект, який регламентує ці нововведення.

Учнів звільнять від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Звільнення від ДПА
Законом передбачено, що здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, тобто учні 11-х класів, звільняються від проходження ДПА.

Також від проходження державної підсумкової атестації буде звільнено здобувачів початкової та базової загальної середньої освіти, тобто учнів 4-х та 9-х класів.



Замість ЗНО буде мультипредметний тест, ЄФІ та ЄФВВ скасують

Прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра буде здійснюватися в особливому порядку, тобто без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄФІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

ЄФВВ та ЄВІ - це форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста).

Читайте також: До вихідних Україну накриє дощами, грозами та заморозками

Зміни стосуватимуться також вступу до закладів фахової передвищої освіти. Так, у 2022 році прийом на навчання до таких закладів також здійснюватиметься в особливому порядку, визначеному Міністерством науки та освіти України.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив