Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
539
0
07-19-2022, 14:02

Стало відомо, скільки навчальних закладів готові до офлайну

Стало відомо, скільки навчальних закладів готові до офлайну
Значна частина освітніх установ в Україні не має належних захисних споруд та укриттів та не готова прийняти учнів до початку навчального року.

Про це у понеділок, 18 липня, повідомила прес-служба ДСНС.

Рятувальники уточнили, що розпочати навчання офлайн у вересні зможуть лише 19% від наявних навчальних закладів України.

За інформацією відомства, понад 26 тисяч закладів, освіту в яких здобуває близько 7,6 мільйонів школярів та студентів, потребують укриття. Лише 2,9 тисяч закладів мають власні захисні споруди. Ще частина використовує для укриття переобладнані споруди іншого призначення.



"Станом на 15 липня 2022 року лише 11% навчальних закладів (це близько 2,9 тис.) мають власні захисні споруди цивільного захисту, в яких можуть розміститися лише 12% учасників освітнього процесу (близько одного мільйона осіб). Ще 10% навчальних закладів закладів (близько 2,5 тис.) з 9% учасників освітнього процесу в них (близько 720 тис. осіб) організували укриття у власних спорудах подвійного призначення, ще 2% закладів (близько 471 закладів, у яких навчається 110 тисяч школярів та студентів) організували укриття у спорудах інших суб'єктів господарювання", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Читайте також: Депутати зареєстрували законопроєкт про відповідальність за порушення комендантської години

У відомстві додали, що голова ДСНС Сергій Крук дав доручення вжити заходів щодо прискорення обстеження будівель та споруд навчальних закладів з метою забезпечення укриття учасників освітнього процесу на регіональному рівні, а також спільно з місцевими органами влади забезпечити облаштування об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив