Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
6 210
0
01-14-2024, 06:02

В Україні посилили антитютюнові обмеження

З 11 січня 2024 року медичні попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки.

В Україні куріння забирає в середньому 130 000 життів на рік. Такі цифри наводять у МОЗ. Тютюнокуріння підвищує ризик інсульту, стенокардії та інфаркту міокарда і приблизно в 5 разів — раптової смерті. За даними ВООЗ, це третя причина смертності у світі.



З 11 січня 2024 року медичні попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки. Також виробники відтепер зобов’язані розміщувати на упаковках із сигаретами QR-код, який веде на сервіс Центр громадського здоров’я України щодо надання допомоги з відмови від куріння «Я кидаю курити».

Сигаретна упаковка — важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. За статистикою 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через них про припинення куріння.

«Маркування пачок зображеннями медичних попереджень показали свою ефективність у таких прогресивних країнах, як Канада та Австралія та мають посилити ефект антитютюнових обмежень та спонукати курців до відмови від куріння», — зазначає заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

До слова, побачити, медичні попередження та наочно пояснити дітям як куріння впливає на організм можна в Музеї науки на ВДНГ. Виставка триватиме до 14 січня.

Читайте також: До 25 градусів морозу, сніг та ожеледь: українців попередили про погіршення погоди

Нагадаємо, з 11 липня в Україні ввели суворі заборони щодо цигарок. Зокрема суворі штрафи за продаж дітям та підліткам.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив