Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
264
0
07-9-2022, 21:12

На Житомирщині повідомили про підозру колаборанту

На Житомирщині повідомили про підозру колаборанту
Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії росії проти України мешканцю Житомирщини.

Про це у Фейсбуці повідомляє СБ України у Житомирській області, передає Укрінформ.

«На Житомирщині Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру місцевому мешканцю у виправдовуванні злочинних дій армії рф в Україні та закликах до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, із початком повномасштабної агресії рф проти України уродженець Липецька (рф), нині – мешканець Радомишля, почав активно розповсюджувати деструктивний контент у забороненій в Україні соціальній мережі.

У поширених публікаціях чоловік відкрито вітав окупацію рашистами міст і сіл України, вважав агресію рф виключно внутрішнім громадянським конфліктом та переконував у, на його думку, неминучості швидкої «беззастережної капітуляції» України.



Зловмисник виправдовував агресію «асвабадітєлєй» необхідністю нібито «звільнення українського народу від «абсолютного зла, вирощеного в ідеологічних лабораторіях західних спецслужб, накачаного ненавистю та озброєного до зубів».

При цьому в дописах він стверджував, що загарбники очищують нашу державу виключно від «бандерлогів, нациків і поліцаїв».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили мобільний термінал із доказами протиправної діяльності.

Прибічнику окупантів повідомлено про підозру за ч.2 чт.436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) та ч.1 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Іршавщині на одній з вулиць загорівся автомобіль

Викрили прихильника рашистської навали співробітники Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив