Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
841
0
10-7-2022, 11:18

У Сумах суддю покарали за нетверезе водіння

Суддю Зарічного суду міста Суми Вікторію Мальовану-Когер визнали винною у водінні в нетверезому вигляді. Про це редакція дізналась з постанови Ковпаківскього райсуду ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У листопаді минулого року по вулиці Роменська, 90, суддя керуючи автомобілем RENAULT Clio, під час паркування не ввімкнула лівий покажчик повороту. Це привернуло увагу інспектора поліції.

Під час спілкування патрульний помітив явні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення координації рухів, поведінка, що не відповідає обстановці, запах алкоголю з порожнини роту.

Проходити перевірку на місці на визначення стану алкогольного сп’яніння за допомогою газоаналізатора Drager жінка не захотіла. Від проведення огляду у медичному закладі також відмовилася у присутності двох свідків, чим порушила ПДР.



На суддю склали адмінпротокол. У судові засідання із розгляду справи щодо себе Мальована-Когер не з’явилась, та її присутність і не була обов’язкова. Водночас суддя залучила собі двох адвокатів, які знайомились із матеріалами справи і неодноразово клопотали відкласти розгляд. Зрештою, суд розцінив це як навмисне затягування, щоб Мальована-Когер уникла покарання.

Суд переглянув відеозаписи поліції і визнав, що вина жінки повністю підтверджується. Дії інспекторів поліції на предмет їх законності вона не оскаржувала, поводила себе невимушено.

Суддю-водійку оштрафували на 17 тис. гривень і заборонили їй на 1 рік керувати транспортними засобами. Раніше адвокат Мальованої-Когер просив Верховний суд передати справу до суду іншої області.

Клопотання було мотивовано тим, що його клієнтка є суддею Зарічного районного суду міста Суми і адміністративний матеріал стосовно неї складено безпідставно та упереджено, вона на своїй посаді неодноразово відмовляла поліції у задоволенні клопотань, закривала подібні справи щодо водіїв унаслідок недотримання інспекторами патрульної поліції процедури складання протоколів, що вплинуло на упереджене ставлення до неї самої.

Однак Верховний суд не переконався, що інший районний суд міста не зможе повно і об’єктивно розглянути справу.+

Читайте також: Суддя з Прикарпаття погорів на вимаганні хабаря

Восени минулого року Зарічній суд повідомив, що суд не отримував офіційної інформації про складання адмінпротоколу щодо Мальованої-Когер і взагалі ця суддя начебто ще два дні тому взяла на роботі лікарняний.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив