Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
173
0
11-24-2022, 00:28

Проросійська література, мільйони готівки та громадяни рф: СБУ провела обшук в приміщеннях УПЦ (ФОТО)

Спецслужба з Нацполіцією та Нацгвардією перевірила 350 церковних споруд та 850 осіб.

Служба безпеки України проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині безпекові заходи.

Перевірка почалась учора, 22 листопада, за добу — повідомили й про перші її результати.

Контррозвідка та поліція виявили:

— проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира»;





Проросійська література, мільйони готівки та громадяни рф: СБУ провела обшук в приміщеннях УПЦ (ФОТО)

— готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

Разом зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.

Так звані поглиблені контррозвідувальні опитування пройшли 50 людей, у тому числі з використанням поліграфа.

Спецслужба повідомила, що серед тих, хто пройшов «просіювання» були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території монастирів.

При перевірці документів дехто надавав паспорти та військові квитки срср, а були й такі, що взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії.

Частина людей показала пошкоджені чи підроблені українські паспорти.




СБУ повідомляє, що на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України, який може бути причетним до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван».

Цей чоловік є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» — громадянина рф Орлова О.В. Він володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.

СБУ запевняє, що вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства. Спецслужба дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Читайте також: Священник УПЦ мп, який надавав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку, постане перед судом

Перевірку у Києво-Печерській лаврі Служба безпеки розпочала в межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.



Чого хочуть добитися в результаті таких дій, у Службі безпеки пояснили докладно. Йдеться про недопущення використання Лаври як осередку «руского міра», а також з метою перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї. В СБУ зауважили, що хочуть убезпечити населення від провокацій і терористичних актів.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив