Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
874
0
11-29-2022, 06:32

В організмі Саакашвілі знайшли миш'як, - адвокат

В організмі Саакашвілі знайшли миш'як, - адвокат
В організмі експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі, який зараз перебуває у грузинській в'язниці, виявили сліди миш'яку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал Mtavari.

Як повідомив адвокат політика Шалва Хачапурідзе, ув’язнений колишній президент перебуває у дуже поганому стані і не має змоги пересуватися самостійно, тому його ймовірно привезуть до судового залу на спеціальному інвалідному візку. Побачити, як виглядає критично хворий експрезидент, можна буде вперше за кілька місяців.

Водночас очікується остаточний токсикологічний звіт від американських фахівців.

"Аналіз ще не надійшов, він прийде сьогодні, але після телефонної розмови з’ясувалося, що в результаті дослідження була виявлена ​​нова речовина - миш’як", - пояснює Хачапурідзе.

Раніше в організмі Михеїла Саакашвілі знайшли три важких метали, про що минулого тижня розповіла голова центру "Емпатія" Маріам Джишкаріані. За її словами, в результаті дослідження встановлено, що у волоссі третього президента були виявлені ртуть, вісмут і барій.

Нагадаємо, що у 2004-2013 роках Міхеїл Саакашвілі обіймав посаду президента Грузії два терміни поспіль. Незабаром після відставки з посади президента він залишив країну.

У 2015-2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію, а з червня 2020 року перебував на посаді голови Виконавчого комітету реформ України. Саакашвілі має українське громадянство.

1 жовтня 2021 року політик повернувся до Грузії, де його відразу заарештували. Прокуратура Грузії порушила проти політика ще одну кримінальну справу за незаконний перетин кордону - на додаток до цілої низки кримінальних справ після відставки з посади президента.

Читайте також: У Польщі в центрі для біженців масово отруїлися українці

Нещодавно РБК-Україна повідомляло, що експрезидента Грузії, колишнього голову Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі, який перебуває у грузинській в'язниці, могли отруїти після арешту. Про це свідчать дані експертизи, заявив адвокат Саакашвілі Валерій Гелбахіані.



8 листопада адвокат Саакашвілі Шалва Хачапурідзе говорив, що в політика діагностувано деменцію і туберкульоз, є підозри ще на десятки захворювань. 19 листопада адвокат політика Валерій Гелбахіані заявив, що експертиза виявила в організмі Саакашвілі отруйні речовини.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив