Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
304
0
12-4-2022, 01:36

Зафіксовано 17 випадків залякування дипломатів України за кордоном

Зафіксовано 17 випадків залякування дипломатів України за кордоном
Йдеться про 17 випадків отримання посольствами листів-бомб або листів, які містять частини тварин, наприклад, очі корів і свиней.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю CNN.

«Ця кампанія спрямована на те, щоб посіяти страх і залякати українських дипломатів», — сказав Кулеба.

Телеканал повідомив, що його кореспонденту в Києві було показано зображення одного з листів, що містить, за словами офіційних осіб, очне яблуко свині всередині м’якого конверта, — пише «Європейська правда».

«Усе почалося з вибуху в посольстві України в Іспанії. Але те, що послідувало за цим вибухом, було більш дивним і, я б навіть сказав, хворим», — сказав Кулеба.

На запитання, хто, на його думку, стоїть за цими листами, міністр відповів: «Я відчуваю спокусу одразу назвати Росію, тому що насамперед потрібно відповісти на запитання, кому це вигідно?».



«Можливо, цей терор — відповідь Росії на дипломатичний жах, який ми створили для Росії на міжнародній арені, і таким чином вони намагаються дати відсіч, програючи реальні дипломатичні битви одну за одною», — сказав він.

Читайте також: У Польщі матір заарештували за знущання з маленького сина

Кулеба додав, що, на його думку, Росія або несе пряму відповідальність, або хтось, «хто симпатизує і намагається посіяти страх».

«Висновок зроблять слідчі, але я думаю, що ці дві версії мають найбільший сенс», — сказав він.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив