Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
79
0
12-29-2022, 21:32

Від штрафу до ув’язнення: на Київщині каратимуть за використання салютів і петард

Від штрафу до ув’язнення: на Київщині каратимуть за використання салютів і петард
Заборона на піротехніку діятиме до завершення воєнного стану.

У Київській області заборонили петарди, феєрверки та інші піротехнічні засоби. Заборона триватиме, поки діятиме воєнний стан, а за їх порушення каратимуть. Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції Київщини.

«Феєрверки, петарди та інші піротехнічні засоби — не на часі. КОВА ухвалила рішення щодо заборони реалізації та використання піротехнічних засобів на час дії воєнного стану на території Київщини», — йдеться у повідомленні.

Це стосується як звичайних громадян, так і власників бізнесів, в тому числі розважальних.

За використання салютів та іншої піротехніки загрожує відповідальність за чотирма статтями:

стаття 182 КУпАП — порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях;

стаття 195-6 КУпАП — порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів;

стаття 173 КУпАП — дрібне хуліганство;

стаття 296 ККУ — хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується
особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.



Санкції статей Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачають покарання у вигляді штрафу із можливою конфіскацією піротехніки, а Кримінального кодексу України (ККУ) — від штрафу до позбавлення волі.

Зазначимо, ще до початку повномасштабного вторгнення росії з ініціативою заборони реалізації феєрверків та іншої піротехніки виступали українські активісти.

Читайте також: На Харківщині батько з 7-річним сином підірвались на міні

Влітку до Верховної Ради внесли законопроєкт №7438, який дозволяє використовувати піротехніку лише для потреб ЗСУ, Національної поліції та аварійно-рятувальних служб. У серпні його прийняли за основу, і нині він очікує на друге читання.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив