Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
1 910
0
01-25-2023, 00:28

Пропагандистці Медведчука загрожує до 8 років ув’язнення

Служба безпеки повідомила про підозру колишній ведучій телеканалів Медведчука у виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

СБУ зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко, яка підтримала окупацію Маріуполя. Раніше вона працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи москви. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У спецслужбі нагадали, що після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора.

«Для „розгону“ деструктивного контенту активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні. Насамперед у своїх провокаційних „проєктах“ вона підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави.



Крім цього фігурантка створила так званий „документальний фільм“, в якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя», — розповіли в СБУ.

Читайте також: На Київщині затримали громадянку рф за поширення кремлівської пропаганди

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили Діані Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу (виготовлення та поширення з використанням ЗМІ матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія рф проти України). Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив