Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
944
0
01-30-2023, 11:28

У Києві четверо людей потрапили до лікарні після відвідування кафе

У Києві після відвідування одного з місцевих кафе у Шевченківському районі захворіли щонайменше четверо людей. Трьох з них доставили до лікарні. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у місті Києві.

У постраждалих діагностували гостру кишкову інфекцію. Усі вони перед цим їли у кафе «Honey» на вулиці Ярославів Вал, 20.

«25 січня 2023 захворіло четверо відвідувачів зазначеного закладу, у тому числі троє госпіталізовані до медичного закладу столиці. Усі захворілі дорослі», — зазначили у Держпродспоживслужбі.

Постраждалі замовляли страви, які місять курячі яйця. Попередньо, саме вони стали причиною отруєння.

«Вечірній Київ» звернувся за коментарем до «Держпродспоживслужби» щодо долі закладу.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан розповів, що нині кафе «Honey» продовжує працювати, адже прямих підстав для його закриття немає. Із закладу вилучили продукцію, яка могла викликати отруєння. Це вся їжа, пов’язана з курячими яйцями.

Нині триває епідеміологічне розслідування, яке проводить Держпроспоживслужба спільно з Київським міським центром контролю та профілактики хвороб. Після його завершення вирішать долю закладу.

За словами Олега Рубана, постраждалі нині у задовільному стані. Нові скарги на самопочуття від інших відвідувачів не надходили.

На інцидент відреагували і в самому закладі. На сторінці в інстаграмі Honey сafe
повідомили, що, попередньо, відвідувачі отруїлися через сніданки з яйцями пашот, бенедикт або шакшукою. Тобто, з яйцями «неповної термічної обробки»,



У закладі додали, що усі продукти, які вони використовують — сертифіковані, в тому числі яйця. Причину отруєння наразі встановлюють. Сніданки з яйцями пашот наразі не готують. Всю продукцію, яка могла стати причиною погіршення самопочуття відвідувачів, вилучили.

«Ми самостійно викликали санітарно-епідеміологічну службу та перевірили всі продукти і всіх працівників. Чекаємо на офіційні результати досліджень, щоб вам повідомити.

Читайте також: Викликає параліч: в Україні знайшли печиво з небезпечною речовиною

З людьми, що отруїлися і до нас звернулись, — зв’язуємось, щоб з’ясувати деталі і допомогти, та тримаємо зв’язок. Повернемося з деталями і результатами», — написали на сторінці закладу.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив