Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
104
0
05-26-2023, 07:34

СБУ спіймала російського диверсанта, який збирався підірвати колії у Донецькій області

Агент фсб готував підрив ділянки залізничної колії на Авдіївському напрямку у Донецькій області.

Таким чином окупанти планували порушити логістику Сил оборони, зокрема позбавити українських захисників забезпечення пальним та боєприпасами. Про це повідомили у СБУ.



Для вчинення диверсії російський агент мав забрати вибухівку із заздалегідь підготовленого схрону і замасковано встановити її поблизу лінії рухомого складу. Втім, співробітники СБУ вчасно затримали поплічника окупантів. Ним виявився працівник залізничної станції з міста Українськ Покровського району, Донецької області.

За даними СБУ, його в березні поточного року фсб дистанційно залучила до негласної співпраці. У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач заборонених соцмереж, де залишав коментарі на підтримку рашистів.

«Для вербування через інтернет фсб залучила свою інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання „Спарта“.

Надалі саме вона була „на зв’язку“ з фігурантом. Як „тестові завдання“ він передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку», — розповіли в СБУ.

Крім того, ворога цікавили координати розташування підрозділів ЗСУ на території Покровського району. Потім російський агент отримав завдання на проведення диверсії на об’єкті залізничного транспорту.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти України. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Читайте також: У Кривому Розі чоловік зачинився в будинку й погрожував підірвати себе гранатою

Йому загрожує 15 років тюрми або довічне ув’язнення.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив