Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
207
0
06-8-2023, 07:33

Мешканець Першотравенську збирав розвіддані для ворога за 4 тисячі гривень

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримали російського агента.

Чоловік шпигував за бойовою авіацією ЗСУ.

Про це повідомляє "Дніпро Оперативний", посилаючись на пресслужбу СБУ.



Під час контрдиверсійних заходів контррозвідка СБУ викрила ще одного агента фсб рф. Він збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ, їх місця базування та напрямки вильотів.

Чоловік також передавав ворогу локації військкоматів та намагався виявити задіяні для постачання боєприпасів на фронт залізничні лінії.

Мешканець Першотравенську отримував від свого "куратора" з фсб до 4 тисяч гривень за кожне виконане завдання. Для конспірації кошти переказували за допомогою криптовалютного електронного гаманця.

Контррозвідка СБУ викрила та затримала російського агента. Встановлено, що у липні 2022 року його завербував кадровий співробітник фсб. Чоловік потрапив у поле зору спецслужби рф через один з російських Telegram-ботів, куди він періодично надсилав фото позицій українських військ.

Зв’язок з агресором мешканець Першотравенську підтримував через месенджер. Для виконання розвідзавдань він виїжджав на місцевість, приховано спостерігаючи за об’єктами. Чоловік також розпитував у людей потрібну йому інформацію.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта знайшли мобільний телефон та планшет, які використовувалися для зв'язку з фсб рф. Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який ховався під підлогою (ФОТО)

Наразі чоловік перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив