Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
6 497
1
12-9-2023, 07:01

В Одесі затримали агента ФСБ «Мазепу», який планував балотуватись у нардепи (ВІДЕО)

В Одесі затримали агента ФСБ «Мазепу», який планував балотуватись у нардепи (ВІДЕО)
В обмін за співпрацю з ФСБ, чоловік вимагав кошти для висування у депутати Верховної Ради.

В Одесі затримали агента російських спецслужб із позивним «Мазепа», який збирав розвіддані та готував диверсії на території регіону. Про це 8 грудня повідомила прес-служба СБУ.



За даними слідства, з жовтня 2023 року агент «Мазепа» співпрацював з представниками спецслужб РФ. Він здавав агресору місця дислокації особового складу Сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Для збору потрібних даних поплічник агресора обходив місцевість та приховано фіксував українські об’єкти, а потім передавав звіт до ФСБ у вигляді текстових повідомлень, фотознімків, відеозаписів та відміток на електронних картах.

Винагородою за свої послуги агент вимагав фінансування для висування у депутати Верховної Ради України найближчого скликання та 5500 дол США щомісячно. А у разі окупації Одещини – очолити регіон і стати« керівником регіонального відділення "Єдіной Росії" Одеської республіки РФ».

Зловмисник встиг отримати за розвіддані лише 1300 дол США авансу. Інформатора ворога затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі.

В ході обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили «коктейлі Молотова», які агент планував використати під час масових зібрань одеситів на центральних вулицях міста.

Правоохоронці не називають імені затриманого, але, судячи з опублікованих фото, йдеться про одесита Євгена Доленка, який займався «розкруткою» власного образу як потенційного кандидата в народні депутати України, розмістивши свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах Одеси.

Читайте також: Мешканець Першотравенську збирав розвіддані для ворога за 4 тисячі гривень

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою. За висунутою статтею чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Коментарi:
Опанас
А на палю посадити не можна?

Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив