Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
453
0
01-18-2022, 02:14

Екс-професору академії прокуратури, якого затримали на хабарі у $200 тисяч, скасували повідомлення про підозру

Екс-професору академії прокуратури, якого затримали на хабарі у $200 тисяч, скасували повідомлення про підозру
Суд уже вдруге скасував підозру для колишнього професора академії прокуратури, який нібито «продавав» посаду керівника полтавської ДІАМ (раніше ДАБІ) за $200000

Октябрський райсуд Полтави вдруге скасував повідомлення про підозру Валерію Севрюкову, якого затримали цього літа в рамках розслідування справи «продажу» посади керівника регіональної ДІАМ (колишня ДАБІ). Відповідне рішення 30 грудня ухвалив суддя Едуард Сініцин. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень.

Нагадаємо, Валерій Севрюков — киянин, колишній прокурор, професор, який викладав у Національній академії прокуратури у Києві та до 2020 року обіймав посаду начальника відділу з організації спеціальної підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення. З 1997 року він веде адвокатську діяльність.

Згідно з матеріалами справи, провадження щодо хабарництва правоохоронці відкрили у вересні 2020 року. За версією слідчих ДБР, Севрюков та «невстановлені особи» за $200000 пообіцяли підприємцю допомогти очолити Північно-Східне міжрегіональне Головне управління Державної інспекції архітектури та містобудування України (колишня Державна архітектурно-будівельна інспекція України).

Новий територіальний орган має базуватися у Полтаві, а його діяльність поширюватиметься на Полтавську, Сумську та Кіровоградську області. Наразі конкурс на цю посаду ще не оголошений.



Перший транш у розмірі $20000 підприємець передав 26 травня — біля ресторану «Криниця» на вул. Соборності, 4. Після того цього Валерія Севрюкова затримали. Йому висунули підозру у незакінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою в особливо великому розмірі, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 ККУ).

Читайте також: У Львові батьки залишили дітей без нагляду та пішли пиячити

28 травня Октябрський райсуд призначив для підозрюваного 2 млн грн застави, які за нього внесли. А далі розпочалася довга процедура оскаржень усіх кроків слідства.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив