Додати в закладки Підписатися на RSS
Регистрация
3 299
0
11-20-2022, 09:33

В Україні розглядають можливість віртуальних одружень

В Україні розглядають можливість віртуальних одружень
Мінцифри працює над послугами в метавсесвіті, зокрема можливості одружитися та розлучитися.

Про це віцепрем’єрміністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє «Економічна правда».

«У нас вже є кілька MVP в напрямку метавсесвіту (Minimum viable product — мінімально життєздатний продукт), де ми хочемо почати надавати послуги, і стати однією з перших країн світу, яка це робить, — анонсував МИхайло Федоров.

— Ми вже працюємо над першою послугою, є кілька варіантів. Наприклад, однією з послуг ми хочемо запустити можливість одружитися-розлучитися в метавсесвіті. Ми бачимо в цьому потенціал».

Метавсесвіт — це мережа віртуальних світів, зосереджена на соціальній взаємодії; віртуальний простір, в якому люди, їх аватари, можуть взаємодіяти між собою та іншими цифровими об’єктами за допомогою технологій віртуальної, доповненої або змішаної реальності.

Метавсесвіт також вважають наступною ітерацією інтернету, де люди зможуть жити та працювати не виходячи з дому.

Міністр розповів про розвиток і використання технологій під час війни.

Перше — це цифровізація держпослуг, які команда Мінцифри адаптувала під виклики нової реальності. Наприклад, запустила послуги для ВПО, реєстрацію пошкодженого майна в Дії тощо.

Друге — це кібербезпека та захист даних. За 9 місяців повномасштабної війни не було жодного витоку інформації, а всі системи продовжують свою роботу.

Третє — відновлення зв’язку завдяки технологіям. Оператори швидко відновлюють зв’язок на деокупованих територіях, попри постійні ракетні обстріли. Україна вже серед країн, що мають найбільшу кількість Старлінків. Зараз працюють понад 22 тисячі терміналів, які дають змогу користуватися високошвидкісним інтернетом в будь-яких умовах.

Четверте — це швидкий розвиток military-tech як один з пріоритетних напрямків, який після перемоги буде цікавий всьому світу.

«Ще до початку повномасштабної війни ми поставили перед собою ціль — побудувати найбільш зручну державу з точки зору отримання держпослуг. Зараз перед нами стоїть ще одна мета — побудувати найбільш інноваційну систему захисту.



Ми використовуємо технології, щоб перемогти ворога та захистити людей. Gov-tech та military-tech — головні тренди зараз. Це ті напрямки, в яких Україна може стати №1 у світі», — зазначив Михайло Федоров.

Читайте також: В Україні продовжили дію відстрочок від мобілізації

Мінцифри продовжує розвивати послуги в «Дії», де будуть доступні цифрові документи про освіту. Дипломи про освіту та шкільні атестати в смартфоні замість паперових можна буде використати у всіх життєвих ситуаціях.
Коментарi:
Коментувати
Ваш коментар:
Питання:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив